Sposób przygotowania

1. Pomidory potnij na połówki. Blachę wyłóż pergaminem. Na tym umieść pomidory. Oprósz solą, pieprzem, łyżką cukru i ziołami. zapiekaj 45 min w temp 150 stopni.
2. W formie do tarty rozgrzej łyżkę oliwy, wsyp łyżkę cukru i mieszają c stop. Zdejmij z ognia. na karmelu ułóż połówki opieczonych pomidorów (przecięciem do dołu). Pomiędzy nie powtykaj suszone pomidory.
3. Cebule obierz, pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę, posyp resztą cukru, zeszklij. Posyp nią pomidory.
4. Ciasto rozwałkuj. Plackiem przykryj składniki w formie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 200 stopni. Piecz 30 min. Lekko przestudź. Formę przykryj dużym talerzem i obracając wyjmij tartę. Danie posyp startym parmezanem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna tarta
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    lubię takie pikantne dania,smaczna tarta
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmm super ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !