Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na grila w piwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
piwo 5 łyżek
pieprz
czosnek 2 ząbki
olej 5 łyżek
karkówka 1/2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na grila w piwie

Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na plastry.
Do naczynia wlać olej, dodać przyprawę do karkówki, piwo, pieprz, posiekany czosnek. Plastry karkówki moczyć w zalewie i układać w misce, przekladając ceulą pokrojoną w plasterki.Nakryć miskę z karkówką i odstawic do lodówki na 3 godziny.
Po tym czasie karkówka jest gotowa do pieczenia na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 19.07.2013 08:19
przepis w sam raz na jutrzejsze grilowanie :)
treonina 01.10.2011 22:43
karkówka boska!
kejt2 14.08.2011 10:45
Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak