Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z tymiankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 30 dag
tymianek 1/2 pęczka
pomidor 20 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
białe wino 1/2 szkl
bulion 1,5 szkl
makaron 40 dag
serek topiony 1 szt
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
peprz do smaku
schab 4 (sznycle)

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z tymiankiem

1. Sznycle rozbij. Szpinak opłucz i osącz. Tymianek posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy, zeszklij na niej czosnek. Dołóż szpinak i duś 5 min. zdejmij z ognia. wymieszaj z tymiankiem. Farsz przypraw solą i pieprzem.
2. Sznycle posyp solą oraz pieprzem. Posmaruj farszem. Ciasto zwiń. smaż 5 min na pozostałej oliwie. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
3. Pomidory pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. warzywa dodaj do mięsa i duś razem 5 min. Następnie podlej winem i bulionem. Wrzuć serek, mieszaj, aż się rozpuści. Sos przypraw do smaku. Zrazy w sosie podawaj z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.11.2013 09:15
pyszne danie
Katarzyna59 13.07.2013 15:53
fajne jedzonko
kate.500 20.01.2013 12:55
jakie aromatyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak