Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w skorupce z natki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
chleb tostowy 3 kromki
natka pietruszki 1/2 pęczka
pieprz czerwony do smaku
żółtko jajek 1 szt
sok z cytryny do smaku
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do samku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w skorupce z natki

1. Filety opłucz, zrumień ze wszystkich stron na 1 łyżce rozgrzanej oliwy. Mięso zdejmij z patelni i oprósz sola oraz pieprzem. tosty pokrusz.
2. Natkę posiekaj, wymieszaj z chlebem, utłuczonymi ziarenkami czerwonego pieprzu oraz żółtkiem. Masę przypraw solą i sokiem z cytryny.
3. Zrumienione filety ułóż w żaroodpornej formie. Posmaruj przygotowaną masą. wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 225 stopni. Zapiekaj 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.01.2014 07:20
fajny przepis
fotoviderek 21.07.2013 08:46
Świetny przepis :)
owca441 15.07.2012 17:57
pychotka
teresa18 30.06.2012 15:51
świetne mięsko
Monika63 22.06.2012 08:57
Fajny pomysł, taki inny:)
angelika14 31.03.2012 12:41
ciekawy przepisik na kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak