Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mortadela z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mortadela
masło 2 dag
zielony groszek
mąka 10 g
keczup pikantny 10 g
sok z cytryny 10 g
olej 2 łyżki
sól do smaku
cukier
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: mortadela z groszkiem

Groszek z puszki odcedzić z zalewy. W rondlu rozpuścić masło dodać mąkę i rozprowadzić kilkoma łyzkami zalewy. Dodać sól, sok z cytryny i odrobine cukru. Zagotować mieszając. Dodać groszek. Krążki mortadeli - nie obrane ze skórki zarumienić na mocno rozgrzanym olej. Kiedy z mortadeli powstaną koszyczki ułożyć je na talerzu i wypełnić je groszkiem i ozdobić keczupem. Posypać zielenina i podawać z pieczywem,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak