Sposób przygotowania

Górkę cielęcą posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek i podsmażyć górkę przez ok. 6-8 minut z każdej strony. Mięso przełożyć do naczynia do pieczenia, skropić bulionem i piec 15-18 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

Kurki i borowiki oczyścić, kasztany pokroić na cztery części. Na dużej patelni rozgrzać smalec gęsi i na średnim ogniu podsmażać grzyby przez ok. 5 minut, ciągle mieszając. Dodać szalotkę, czosnek i kasztany, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz białym winem i dusić kolejne 3 minuty.

Górkę cielęcą wyjąć z piekarnika, odstawić na kilka minut, a następnie pokroić w plastry. Górkę ułożyć na talerzach, dodać grzyby, udekorować rozmarynem i tymiankiem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    zjeść kiedyś takie danie a potem to już z górki
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    oby w trakcie przygotowania tej potrawy nie było pod górkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Po opisie potrawy danie wydaje się bardzo smaczne. Szkoda tylko, że nie ma zdjęcia ale wyobrażnia oczywiście działa :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    grzyby i kasztany nazbieram sobie w lesie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    ciekawy przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    jak się ma kasztany to reszta już z górki
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    no własnie...te kasztany:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    porządne żarełko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    apetyczne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    do tego lubię kasztany
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    eleganckie danko
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    troszje drogie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !