Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane owoce dzikiej róży

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 1/2 litra
cukier 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane owoce dzikiej róży

Do wrzącego syropu z octu winnego i cukru wkładamy umyte przekrojone na pół owoce z wydrążonymi pestkami i dusimy na małym ogniu aż zmiękną i staną się szkliste.Odstawiamy na dwa dni i ponownie smażymy przez kilka minut mieszając.Rozlewamy gorącą marynatę do słoików i zakręcamy.Odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak