Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka marynowana w oliwie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
sól 5 dkg
woda 1 szklanka
ocet winny 1 szklanka
oliwa 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: papryka marynowana w oliwie

Gotujemy zalewę ze szklanki wody i szklanki octu winnego.Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i układamy w dużym słoiku,zalewamy lekko ostudzoną zalewą i odstawiamy na kilka godzin,następnie zalewę zlewamy a paprykę przekładamy do mniejszych słoików ciasno ubijając i przesypując solą,dodajemy liście laurowe i zalewamy oliwą z oliwek tak by przykryła paprykę.Odstawiamy zakręcone ale nieszczelnie słoiki na dwa tygodnie w temperaturze pokojowej,kilkakrotnie ruszamy słoikiem,dolewamy oliwę z oliwek i szczelnie zakręcamy i odstawiamy w chłodne ciemne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 21.07.2012 12:08
supcioo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak