Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaszonka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
jabłka 2 szt
sól 1 łyżka
nasiona kopru

Przepis i sposób przygotowania na: kwaszonka z czerwonej kapusty

Kapustę myjemy cienko szatkujemy,jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych otworach.Do kapusty dodajemy sól nasiona kopru dobrze mieszamy i układamy warstwami na przemian z jabłkami w dużym kamiennym garnku,ubijamy aby nie pozostały wolne przestrzenie.Przykrywamy kawałkiem cienkiego płótna talerzykiem i obciążamy.Po kilku dniach kapusta nadaje się do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.09.2011 07:03
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak