Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa mascarpone do tortu.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mascarpone 60 dag
żółtko jajek 6 sztuk
cukier 200 g
cukier wanilinowy 1 sztuka
kremówka 1 szklanka
gorzka czekolada 2 tabliczki
śmietan fix 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa mascarpone do tortu.

Żółtka z cukrem utrzeć, dodać ser oraz kremówkę ubitą z cukrem wanilinowym i śmietan - fixem. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić i wymieszać z połową masy. Można zamiast mascarpone użyć 3-krotnie zmielonego twarogu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 04.06.2012 20:14
pycha
andzia123 15.05.2012 12:23
mmmmmmmmm
zdzislawa2 09.12.2011 14:17
przepyszna
zdzislawa2 09.12.2011 14:17
przepyszna
zdzislawa2 09.12.2011 14:17
przepyszna
zdzislawa2 09.12.2011 14:17
przepyszna
calliope 09.12.2011 12:42
pycha
manaika 18.11.2011 15:55
ciekawe
misia53 23.09.2011 20:12
Z pewnością pyszna , zapisałam sobie
Natalia40 11.09.2011 13:43
pycha
FAFIK 30.08.2011 19:51
Super
suzana 13.08.2011 19:57
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak