Sposób przygotowania

Odrywamy płatki z rozwiniętej dzikiej róży oczyszczamy każdy listek z białych końców a czerwone sparzamy wrzątkiem i odcedzamy na sicie,skrapiamy sokiem z cytryny i wrzucamy do gorącego syropu przygotowanego ze szklanki cukru i szklanki wody.Odstawiamy na dobę co jakiś czas poruszamy naczyniem by listki ułożyły się pojedynczo,następnie smażymy na małym ogniu aż płatki staną się przezroczyste.Rozkładamy do słoików,zalewamy syropem i szczelnie zamykamy i odwracamy do góry dnem.Fajne nadzienie do pączków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zgadza się pyszne nadzienie do pączków
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kurde nigdy nie smakowałem takiej konfitury

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !