Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki, a następnie w poprzeczne paski.
Do maki dodajemy żółtko, sól, cukier, proszek do pieczenia i tyle wody gazowanej by ciasto miało gęsta konsystencje.
Białka ubijamy i dodajemy do ciasta.
Cukier mieszamy z cynamonem i obtaczamy w nim jabłka.
Następnie zanurzamy w cieście posypujemy wiórkami kokosowymi i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Usmażone jabłka w cieście podajemy z dżemem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszny deserek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Bardzo smacznie brzmi! mniam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    musi być smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pychotka :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    podobają mi się :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !