Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś
łopatka bez kości 50 dag
koncentrat pomidorowy 2łyżeczki
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
cebula biała 3
Marynata do mięs słodko - kwaśna
pieprz kolorowy
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
Kucharek SMAK LATA 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy dzień wcześniej całą noc , następnego dnia gotujemy ją w tej samej wodzie dodając kostki . W miedzy czasie mięso kroję w kostkę cebulę w pół krążki i posypuje wszystkimi przyprawami , mieszamy i wkładamy na pół godziny do lodówki , najlepiej to zrobić dużo wcześniej. Po wyjęciu z lodówki smażymy mięso z cebulą i dodajemy do gotującej się fasoli. Posypujemy pieprzem z młynka czyli kolorowym pieprzem świeżo zmielonym . Gotujemy tak długo aż wszystko będzie miękkie. Na koniec zabarwiamy przecierem i dodajemy zasmażkę z tłuszczu i maki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 09.12.2013 14:32
moja ulubiona zupka :)
Barbara/zuza22_85 25.05.2012 20:50
smaczna
babcia
babcia 10.03.2012 18:32
uwielbiam fasolkę
babcia
babcia 10.03.2012 18:32
uwielbiam fasolkę
ogi18 30.11.2011 16:12
oj zjadłbym
pawel6 15.08.2011 10:07
dawno nie jadłem, a tak bardzo lubię:)
agnieszka137 14.08.2011 15:15
ja uwielbiam fasolkę:)
kejt2 14.08.2011 10:50
Robię podobną
Ewa/kalapurtka 13.08.2011 19:15
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak