Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka po flisacku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 4
ziemniaki ugotowana w mundurkach na póltwardo 3/4 kg
rosuł z kostki 2 szklanki
przyprawa uniwersalna Kucharek
mąka
posiekana zielenina
sól, pieprz, musztarda
sok z cytryny
tłuszcz
boczek 10 tłusty
karkówka 1/2 bez kości, pokrojona na kotlety

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka po flisacku

mięso lekko rozbić,skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą,zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny.posmarować z obu stron musztardą,obtoczyć w mące i obrumienić na tłuszczu z obu stron.cebulę pokroić na ósemki.ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.boczek pokroić w drobną kostkę.w formie do zapiekania układać mięso,posypywać ziemniakami i cebulą oraz posiekaną zieleniną.zalać rosołem i posypać boczkiem.przykryć folią spożywczą i wstawić do piekarnika(200*C)na 40-45 minut.następnie zdjąć folię i lekko przyrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak