Sposób przygotowania

mięso lekko rozbić,skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą,zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny.posmarować z obu stron musztardą,obtoczyć w mące i obrumienić na tłuszczu z obu stron.cebulę pokroić na ósemki.ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.boczek pokroić w drobną kostkę.w formie do zapiekania układać mięso,posypywać ziemniakami i cebulą oraz posiekaną zieleniną.zalać rosołem i posypać boczkiem.przykryć folią spożywczą i wstawić do piekarnika(200*C)na 40-45 minut.następnie zdjąć folię i lekko przyrumienić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !