Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowy mix

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
sałata kędzierzawa 3 liście
pierś z kurczaka surowa 1 szt
chrzan ze słoika do smaku
przyprawa gyros 1 op
sok z cytryny do smaku
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowy mix

Pierś z kurczaka pokroić na kawałki i marynować w mieszaninie oliwy i przyprawy gyros 1-2 godziny.Potem pierś obsmażyc na patelni.Przygotować pastę z tuńczyka-zawartość puszki zmiksować na gładką masę ,dodać kilka kropli soku z cytryny ,sól i pieprz do smaku .Dodać tarty chrzan -może być z dodakiem np.żurawiny .Bagietkę przekroić na ukośne kromeczki,posmarować pastą z tunczyka (można ją wycisnąć przez szprycę do masy),połozyć kawałek kurczaka, udekorować fragmentem liscia sałaty .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 12.11.2011 12:29
ogormny mix a takie s najlepsze, eksperymentowac smakami trzeba;)
dorotka0000025 28.10.2011 14:21
fajne
szyba 13.08.2011 17:25
smakowite
pioge7 13.08.2011 16:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak