Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek grillowany z kurkami na fasolce szparagowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soser 1 łyżka
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
fasolka szparagowa 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
margaryna 1/6 kostki
sól do smaku
sałata 10 liści
boczek 500 g
kurki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek grillowany z kurkami na fasolce szparagowej

Zrobić marynatę z 1 łyżki sosera, marynaty pikantnej na grill i 2 łyżek oliwy, dokładnie wymieszać, posmarować pędzelkiem każdy kawałek boczku, zostawić na pół godziny w lodówce. Boczek wyjąć i smażyć na patelni grillowej z obu stron. W między czasie ugotować oczyszczoną fasolkę w łyżeczce soli. Odcedzić. Zrumienić bułke tartą na 1/6 kostki margaryny. Na półmisku ułożyć sałatę, na niej rozłożyć fasolkę szparagową, zrobić na niej rant z bułki tartej, ułożyć grillowany boczek. Na tłuszczu, który został z grillowania udusić kurki, gdy puszcza sok dusić je około 10 minut, gdy są gotowe wyłożyć je na boczku smażonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 19.08.2011 10:39
super połączenie
pawel6 14.08.2011 20:06
Wygląda rewelacyjnie!
Beatris 14.08.2011 19:35
A ja zapraszam na Wybrzeże Gdańskie.
Jolanta_P-S 14.08.2011 14:07
Zapraszam do Wielkopolski:)
ewasylwia 14.08.2011 11:25
pyszne
Beatris 14.08.2011 10:01
Gdzie mieszkasz, wpadnę do Ciebie na grilla następnym razem skoro serwujesz takie potrawy.
Pola2 13.08.2011 22:44
pycha
1j1o1l1a1 13.08.2011 19:52
połączenie grzybków z mięskiem...mi odpowiada :)
Małgorzata113 13.08.2011 17:05
świetny przepis
pioge7 13.08.2011 16:50
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak