Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 szt
masło orzechowe 3/4 filizanki
cukier 3 łyzki
mięta listki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z dyni

w dyni wyciąć otwory, piec ok 20 min, przekroić, wydrążyć, miąższ zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny. Puree z dyni dokładnie połączyć z masłem i wcześniej rozpuszczona żelatyna, by uzyskać puszysta masę. Masę włożyć do szprycki lub rękawa cukierniczego, napełnić miseczki z dyni, ozdobić pokrojonymi owocami i listkami mięty

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 21.08.2011 10:02
ciekawe
Małgorzata113 13.08.2011 17:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak