Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
marchew 2-3
pietruszka 2
cebula 2
przecier pomidorowy 4 łyżki
olej 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
szczypta soli
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
olej do smażenia
cukier 2 łyżki
woda 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę solimy i obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na oleju. Warzywa obieramy. Pietruszke i marchew trzemy na grubej tarce lub kroimy na zapałke. Cebulę na cienkie pasterki. Warzywa dusimy z2 łyzkami oleju i liśćmi laurowymi. Wode zagotowujmey z cukrem i przecierem. Łaczymy z warzywami. Gdy wszystko będzie zimne rybę układamy na talerzu i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tatli 01.01.2012 11:23
lubię rybę, w szczególności po grecku ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak