Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brązowy cukier 1 szklanka
cukier 1 szklanka
śmietana kremówka 1 łyżeczka
esencja waniliowa 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
orzechy 0,5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelki

W głębokim żaroodpornym naczyniu wymieszać brązowy cukier, cukier i śmietanę. Ogrzewać w kuchence mikrofalowej nastawionej na NAJWYŻSZĄ moc przez 11 minut. Wymieszać dwukrtonie w czasie ogrzewania. Dodać esencję waniliową i masło i ubijać do zgęstnienia masy. Dodać orzechy i przenieść masę do natłuszczonej masłem formy. Pokroić w kwadraty i ostudzić. Dla nadania kremowej konsystencji przed ubijaniem dodać 4-5 dużych pianek marsamallow.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 13.08.2011 15:39
i znowu zdjęcie z książki....pewnie przepis też przepisany...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak