Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z klopsików

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina mielona 50 dag
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
papryczka chili 1 szt
tymianek 2 gałązki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
pomidorki koktajlowe wg uznania
rukola do dekoracji
boczek 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z klopsików

1. Oczyść papryczkę z nasion, obierz cebulę, opłucz tymianek. Wszystko drobno posiekaj, dodaj do mięsa. Wbij jajko, dopraw i dobrze wyrób.
2. Cukinię pokrój wzdłuż na plasterki o długości zbliżonej do długości plastrów boczku.
3. Z masy mięsnej uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułóż po 3 w rzędzie. Plastry cukinii połóż na plastrach boczku. ułóż je tak, by rozdzielały klopsiki i tworzyły falę. Wbij je na patyczki szaszłykowe.
4. W brytfance rozgrzej olej i podsmaż szaszłyki. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok 10 min W temp. 180 stopni. Udekoruj pomidorkami i rukola.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 20.10.2013 10:18
smaczne jedzenie
fotoviderek 30.06.2013 10:57
Świetny pomysł :)
Katarzyna59 09.06.2013 17:53
bardzo pyszne jedzonko
Olaa 18.11.2011 14:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak