Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort krówkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5
mąka 5 łyżki
cukier 5 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
kakao 2 łyżki
masa
śmietana 30% 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda 0,5 szklanki
masa krówkowa kakaowa
masa krówkowa orzechowa

Przepis i sposób przygotowania na: Tort krówkowy

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na 3.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna i puszysta. Dodac zimną żelatynę. Zmiksować. Do połowy masy dodać masę kakaowa, do reszty orzechową. Zmiksowac je osobno i przełożyć nimi biszkopt.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 21.11.2011 21:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak