Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na 4 części. Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić. Kapustę poszatkować, ułożyć na talerzu. Na wierzchu rozłożyć fasolkę, jajka i pokrojoną w piórka cebulę. Olej wymieszać z musztardą, cukrem i octem. Sałatkę oprószyć solą i pieprzem, polać sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    wygląda smacznie, ja zamiast musztardy wolałabym jednak majonez
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    świetna kompozycja !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !