Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kiełbaska wiejska i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
kiełbasa wiejska 10 dkg
olej 1,5 łyżka
papryka 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kiełbaska wiejska i papryką

Na patelnię wlać olej i rozgrzać, dodac pokrojoną w kostkę kiełbaskę i cebulę pokrojoną w plasterki.Po chwili dodać paprykę czerwoną pokrojoną w paseczki. Jajka rozmącić w kubeczku i wlać na patelnię. Podsmaćyć mieszając wszystko, doprawić solą i pieprzem, Wyłożyc na talerz, przybrać pomidorem pokrojonym w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 13.08.2011 11:39
smaczna jajecznica
Yvonne 13.08.2011 11:05
idealna na śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak