Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z łopatki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 1 kg
cebula czerwona 1 szt
pieczarki 70 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z łopatki z pieczarkami

Mięso opłukujemy, osuszamy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną drobno cebulką. Doprawiamy do smaku. W osobnym garnku roztapiamy masło i podsmażamy oczyszczone pokrojone pieczarki, w razie potrzeby do masła dodajemy olej. Kiedy pieczarki będą miękkie dodajemy je do mięsa i dusimy razem. Dodajemy przecier i ewentualnie doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.05.2012 09:36
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak