Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

florentynki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 10 dkg
śmietana kremówka 80 ml
masło 1,5 łyżki
miód 1 łyżka
Skórka pomarańczowa kandyzowan 10 dkg
płatki migdałowe 10 dkg
opłatki
tłuszcz do formy
czekolada 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: florentynki

Na małym ogniu gotujemy na patelni śmietanę z masłem cukrem i miodem,odstawiamy z ognia i mieszamy z skórką pomarańczową i płatkami migdałowymi i ponownie podgrzewamy aby powstała gęsta masa.Na blasze wysmarowanej tłuszczem układamy opłatki a na nich rozkładamy masę tworząc płaskie placuszki.Wstawiamy do piekarnika w celu wysuszenia.Po wyjęciu spód z waflem smarujemy rozpuszczoną czekoladą.Można również na wierzchu udekorować cienkimi nitkami czekolady,polewając ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 03.01.2012 16:03
super
goofy9 11.10.2011 23:27
fajny przepis
Teresa19 25.09.2011 08:08
ciekawe
halina17 13.08.2011 11:41
dobry przepis
agnieszka214 13.08.2011 07:11
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak