Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka wypiekane

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
ziemniaki 2 kg
boczek wędzony 20 dkg
cebula 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka wypiekane

W kamiennym garnku lu żaroodpornym naczyniu układamy warstwami obrane ze skórki umyte i pokrojone w plastry ziemniaki,cebulę wędzony boczek i pokrojone na porcję żeberka,każdą porcję posypujemy solą i pieprzem i majerankiem.Przykrywamy folią lub pokrywką i wstawiamy do nagrzanego ale wyłączonego piekarnika.Jeśli temperatura mocno spadnie utrzymujemy w niskim poziomie przez wiele godzin.Jeżeli zależy nam na czasie żeberka można udusić wcześniej ale całość powinna dosyć długo dochodzić w piekarniku aby składniki się dobrze połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.03.2012 12:28
pycha
Krystyna32 20.08.2011 12:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak