Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt.
papryka czerwona 2 szt.
cebula czerwona 2 szt.
ogórek małosolny 7 szt.
majonez 5 łyżek
ocet 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli. Kapustę czerwoną poszatkować i dodać do wrzątku. Gotować 3 minuty. Dodać ocet, zamieszać i odcedzić. Przełożyć do szklanej misy i pozostawić, aby ostygła.

Papryki umyć pod bieżącą wodą, oczyścić i pokroić na paski. Cebule obrać i pokroić na piórka. Ogórki pokroić na plastry. Warzywa dodać do kapusty.

Całość posypać pieprzem ziołowym oraz niewielką ilością soli. Połączyć z majonezem. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 10.06.2012 19:16
łatwe i szybkie do zrobienia to lubię
Małgorzata106 28.05.2012 17:27
super
aguus 16.08.2011 22:03
Super dodatek do obiadu!
Nina7 13.08.2011 06:28
Fajna propozycja z kapustą czerwoną:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak