Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
cukier 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 4 łyżeczki
mleko 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier puder 2 łyżki
ciasto francuskie 750 gram
orzechy 1 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski przekładaniec

Ciasto rozłożyć, podzielić na 3 równe prostokąty. Każdy piec oddzielnie 20 minut w temp. 225 stopni. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę. Mleko zagotować, wsypać cukier waniliowy, połączyć z żółtkami. Podgrzewać, aż zgęstnieje, przełożyć do miseczki, ostudzić. Placki przełożyć kremem waniliowym. Wierzch oprószyć cukrem pudrem, boki obsypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 02.02.2014 21:20
zgubne słodkości
IwonaKa 10.12.2013 00:16
świetne ciacho
Beata23 30.09.2013 07:55
bardzo dobry
IlonaAlbertos 31.07.2013 21:04
Ciekawy pomysł.
adelajda 21.07.2013 09:05
pych przekładaniec
Łukasz15 04.06.2013 18:22
Ciekawy przepis
IwonaDD 07.05.2013 08:11
zapowiada się mega pysznie
Elżbieta17 30.03.2013 20:21
smaczny deser:)
Ewelina38 29.03.2013 17:14
brzmi bardzo smacznie :)
ben-ka 07.09.2012 11:54
to jest pyszne!
Grazyna0211 04.09.2012 14:00
pyszności
Seba 28.08.2012 08:53
smaczne
Wafelek2601 28.07.2012 09:11
extra
RenataZ-et 29.06.2012 16:36
super
Norgiusz 22.06.2012 11:28
super
Ania67 31.05.2012 20:16
super
romanrafal
romanrafal 26.04.2012 13:49
smaczne
gacopierz23 19.03.2012 18:49
ciekawe
jogobella231
jogobella231 07.03.2012 17:35
fajny
traktorek 05.11.2011 21:33
pyszności
Kopiko1983 02.11.2011 06:36
Bardzo smaczne! Mniam...
Iwusia 22.09.2011 23:40
zapowiada sie super
jeta72 21.09.2011 22:42
pycha!
Wacław 07.09.2011 09:01
fajny przepis !
IKrakowianka 06.09.2011 00:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak