Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dynia marynowana z gruszkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1/2 kg
dynia 1/2 kg
ocet winny 1 szklanka
cukier 1 szklanka
Imbir mielony Prymat szczypta
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dynia marynowana z gruszkami

Gotujemy ocet ze szklanką wody imbirem gozdzikami cukrem i cienko okrojoną skórką z wyparzonej cytryny.Gruszki myjemy obieramy i kroimy na cząstki usuwamy gniazda nasienne i wkładamy do gorącej zalewy i gotujemy 15 min na małym ogniu,dodajemy umytą,pokrojoną dynię bez miękkiego miąższu i pestek i gotujemy 15 min na małym ogniu.Rozkładamy dynię i gruszki do słoików usuwamy skórkę cytrynową i gorącą zalewę rozlewamy do słoików i zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 28.07.2012 12:41
z gruszka nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak