Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy blok

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 40 dag
masło 8-9 dag
cukier 10 dag
cukier waniliowy 1 łyżeczka
suszone morele 10 dag
rodzynki 5 dag
kakao 1 łyżka
woda 50 ml
orzechy włoskie 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy blok

Masło zagotowujemy w rondelku z wodą, cukrem i cukrem waniliowym, odstawiamy do przestudzenia. Mleko w proszku przesypujemy do miski i mieszamy je z posiekanymi orzechami włoskimi, pokrojonymi drobno morelami i z rodzynkami. Składniki te mieszamy dodając do nich powoli rozpuszczone masło. Gdy uzyskamy jednolitą masę, połowę z niej przekładamy do blaszki, drugą połowę mieszamy z kakao i wykładamy na jasną część masy. Blok odstawiamy do lodówki w celu stężenia. Pamiętajmy jednak o tym, że lepiej jest blaszkę owinąć folią spożywczą, żeby blok nie \"przeszedł\" zapachem innych produktów znajdujących się w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.11.2013 08:39
bardzo fajny i smaczny
IKrakowianka 21.09.2013 21:12
bardzo fajny pomysł
RenataZ-et 24.05.2012 12:29
pyszne !
bercik1 20.10.2011 21:18
Fajny taki kolorowy, mój ulubiony deser.
BozenA 31.07.2011 21:00
rewelacja
BozenA 31.07.2011 21:00
rewelacja
Paweł29 27.08.2010 18:54
Mniaam
Iwusia 30.06.2010 10:15
ślicznie wygląda - pyszny musi być.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak