Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura pomarańczowo-truskawkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
pomarańcze 2 szt
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura pomarańczowo-truskawkowa

Truskawki myjemy obieramy i wkładamy do garnka.Pomarańcze myjemy sparzamy obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki usuwamy pestki i wkładamy do truskawek,dodajemy cienko pokrojoną w paseczki skórkę z jednej pomarańczy i cukier.Kiedy truskawki staną się szkliste dajemy je do słoików zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do ostudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.12.2011 17:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak