Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowka kapusty 1
Majeranek suszony Prymat 2 łyzki
kiełbasa 200 g
żeberka wędzone 100 g
ziarenka smaku 1 łyżka
papryka czerwona 1
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,25 łyżeczki
kapusta kiszona 0,5 kg
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na ostro

główkę kapustę poszatkować, wrzucić do garnka i gotować do miękkości. Kapuste kiszoną wypłukać i także zagotować w oddzielnym garnku. Ugotowaną kapustę kiszona dodac do garnka z młodą kapustą, dodać żeberka wędzone oraz kiełbasę. gotować razem ok 35 minut. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę. Doprawić przyprawą do bigosu i majerankiem oraz chili. Gotować jeszcze ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak