Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawiamy solą oraz pieprzem ziołowym, wbijamy jajka, dodajemy ryż i wyrabiamy masę mięsną. Kapustę dokładniej środek liści kroimy w kostkę. Z mięsa forumujemy podłużne kotleciki w środku których powinien znaleźć się kawałek kapusty. Smażymy na rozgrzanym smalcu na kolor rumiany. Do garnka z wodą wrzucamy bulionetkę, resztki kapusty, przyprawy i zagotowujemy. Do gotującego się wywaru dodajemy sok oraz przecier pomidorowy. Zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na jednolitą masę (uważamy aby się nie poparzyć). Do tak przygotowanego sosu wkładamy usmażone gołąbki i dusimy kilkanaście minut. Gdy sos nie będzie gęsty można zaciągnąć mąką. Smacznego.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    no i ekstra
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    isetta

    bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wyglądają smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubię takie innowacje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !