Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Kalafior podzielić na małe różyczki, zagotować wodę z 1 łyżeczką soli, dodać różyczki kalafiora, wlać żółty barwnik spożywczy i gotować 4 minuty al dente. Kalafiora przelać zimną wodą i dokładnie odcedzić na sicie. Ugotowane jajka pokroić w ćwiartki, pomidory w ósemki. Na środku półmiska ułożyć kalafiora, wokół jajka, na których położyć pomidory, na pomidorach i na różyczkach kalafiora zrobić paski z majonezu kanapkowego, ozdobić czarnymi oliwkami, doprawić pieprzem kolorowym.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    apetycznie ta sałatka wyglada
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    SMACZNA
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !