Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalafiorem i majonezem kanapkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2 szt
czarne oliwki 12 szt
jajko 3 szt
pieprz kolorowy do smaku
majonez kanapkowy 6 łyżeczek
sól 1 łyżeczka
barwnik spożywczy 2 żółty
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalafiorem i majonezem kanapkowym

Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Kalafior podzielić na małe różyczki, zagotować wodę z 1 łyżeczką soli, dodać różyczki kalafiora, wlać żółty barwnik spożywczy i gotować 4 minuty al dente. Kalafiora przelać zimną wodą i dokładnie odcedzić na sicie. Ugotowane jajka pokroić w ćwiartki, pomidory w ósemki. Na środku półmiska ułożyć kalafiora, wokół jajka, na których położyć pomidory, na pomidorach i na różyczkach kalafiora zrobić paski z majonezu kanapkowego, ozdobić czarnymi oliwkami, doprawić pieprzem kolorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 13.08.2011 22:47
coś dla mnie
szyba 12.08.2011 20:52
smakowite
halina17 12.08.2011 20:00
SMACZNA
Janek1 12.08.2011 19:36
apetycznie ta sałatka wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak