Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z sola, dodajemy drożdże rozpuszczone w kilku łyżkach ciepłej wody, a zaraz potem pozostałą wodę wlewamy powoli.
Zagniatamy i dodajemy łyżkę oliwy.
Wyrabiamy raz jeszcze, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Oliwki drobno kroimy, mieszamy z 2 łyżkami oliwy i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz posiekaną drobno natką pietruszki.
Przyprawiamy pieprzem i bazylia .
Rozgrzewamy piekarnik do 210 stopni C.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnice, wałkujemy.
Nakładamy farsz i zwijamy w rulon.
Kroimy w 3 cm kawałki.
Układamy na blaszce, smarujemy wierzch bułek po 10 minutach olejem.
Pieczemy przez 20 -25 minut na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    SMACZNE
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszą być smaczne bo swojskie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    uwielbiam takie wypieki :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ale śliczne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny pomysł, uwielbiam oliwki, jakich użyłaś czarnych czy zielonych?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę sam spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !