Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z nutą pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
olej 1 łyżka
sok wiśniowy 250 ml
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
ocet 1/2 szkl
pomarańcza 1/2 szt
cynamon 1/4 laski
sól do smaku
pieprz
kapusta czerwona 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z nutą pomarańczy

W garnku topimy masło i dodajemy olej.
Wrzucamy do tłuszczu poszatkowana kapustę i smażymy chwile.
Dodajemy następnie sok wiśniowy i resztę składników.
Gotujemy razem 45 minut aż kapusta zmięknie pamiętając o mieszaniu.
Płyn powinien nam ładnie w tym czasie odparować.
Usuwamy rozgotowaną pomarańczę i laskę cynamonu.
Przyprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Podajemy do ziemniaków, pieczonego mięsa lub pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 27.11.2013 11:25
Pyszne danie :)
kuklik 08.03.2012 07:51
interesujące
Marzena34 02.02.2012 08:49
wspaniałe połaczenie
anemon 19.01.2012 07:43
Musi pysznie smakować.
Justa32 19.11.2011 19:02
świetna
ben-ka 16.08.2011 10:17
To musi być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak