Sposób przygotowania

Białą kapustę myjemy, szatkujemy i gotujemy na wrzącej, osolonej wodzie. Po ok. 20 min. dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną (z kwaśną wodą).
Łopatkę płuczemy, kroimy i podsmażamy na tłuszczu. to samo robimy z pieczarkami. Gdy oba produkty będą miękkie przekładamy do ugotowanych kapust.
Boczek kroimy w drobną kosteczkę i topimy. Na powstałym tłuszczu przyrządzamy zasmażkę i podprawiamy bigos. Na końcu dodajemy przecier i przyprawy do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też dzisiaj gotowałam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam...:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    wygląda pysznie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    uwielbiam! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dodi

    bardzo lubię bigos!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !