Sposób przygotowania

Słoninę zmielić i stopić w głębokiej patelni. Wrzucić do niej palmę, roztarty w dłoniach majeranek i sól. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na osobnej patelni na wytopionym smalcu. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do smalcu dodać cebulę i jabłka, wymieszać, smażyć jeszcze 2 minuty. Przestudzić, przelać do słoików, zostawić do zastygnięcia. W trakcie zastygania przemieszać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Znam ten przepis, ale ja nie dodaje jabłka, ani cebuli
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja dodaje trochę miodu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Uwielbiam smalczyk :) na pewno wypróbuje i z jabłkiem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    Wygląda apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    z jabłkiem jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    z jabłkiem jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    radzę spróbować - smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny przepis na domowy smalec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !