Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczek botwinki z burakami 1 pęczek
porcje rosołowe 1/2 kg
cukier do smaku
ocet 10 % do smaku
włoszczyzna 1 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Ugotować wywar,odcedzic.Botwinkę i buraki dokładnie wypłukać cieniutki pokroić.Dodać do wywaru.Chwilę pogotować.Dodać cukru i octu oraz przypraw.Na sam koniec można trochę zagęścić śmietaną wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 16.07.2011 11:26
smaczna
Karolcia12 15.07.2011 15:28
nie cierpię tej zupy
gusia1000 14.05.2011 19:30
Lubię i polecam.
RenataZ-et 11.02.2011 23:29
Super zupka!
Mirka-Ludomila 03.01.2011 09:35
smaczna
aranka 13.09.2010 08:49
uwielbism botwinke
Nati 30.08.2010 15:34
mniam
madi356 29.08.2010 17:04
botwinka jest super:) mniam mniam
iwona332 31.07.2010 14:39
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak