Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tempura

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 40 ml
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
wywar warzywny 125 ml
sherry 2 łyżki
mięta posiekana 1 łyżka
imbir starty 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tempura

Cebule obieramy i ścieramy na tarce, czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Wywar warzywny łączymy z jogurtem, dodajemy starta cebule, czosnek, sherry, mięte. imbir, przyprawiamy sola i pieprzem, dokładnie mieszamy. Całość lekko podgrzewamy. podajemy do fileto rybnych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 30.08.2011 21:49
smaczne
piekarz29 18.08.2011 16:28
ciekawe
Natalia37
Natalia37 12.08.2011 18:03
nadaje się deo wielu potraw
Natalia37
Natalia37 12.08.2011 18:03
nadaje się deo wielu potraw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak