Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone brzozaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzozaki 60 dkg
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz 2-3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone brzozaki

Grzyby oczyścić, umyć i dowolnie pokroić. Wrzucić je na rozgrzany olej i smażyć. Jak woda z grzybów całkowicie wyparuje, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć dalej razem, aż cebula będzie szklista i miękka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 17.04.2012 09:26
smaczne
Weronika_eM 25.08.2011 22:39
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak