Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Comber z królika z grzybami leśnymi podawany na plackach ziemniaczanych z wiśniami w alkoholu

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tartych ziemniaków 4 sztuki
cebuli 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąki 3 łyżki
siemię lniane - -
prawdziwków 150 g
smardzów 150 g
masła 2 łyżki
koperku 1/2 pęczka
czosnku 1 ząbek
białego wina 1/2 szklanki
wiśnie z alkoholu 200 g
pestki dyni - -
pestki słonecznika - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -
sól - -
Majeranek suszony Prymat - -
królik 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Comber z królika z grzybami leśnymi podawany na plackach ziemniaczanych z wiśniami w alkoholu

Marynata:
1 szklanka czerwonego wina,
2 łyżki octu winnego,
¼ szklanki miodu pitnego,
1 pęczek włoszczyzny,
Liść laurowy Prymat, ziele angielskie Prymat, jałowiec, goździki Prymat.

1. Oczyszczony comber z królika marynować 24 godziny we wszystkich składnikach marynaty. Po zamarynowaniu usmażyć na patelni, a następnie piec 10 minut w temperaturze 150ºC, podlewając co jakiś czas marynatą.

2. Tarte ziemniaki połączyć z jajkiem, cebulą, pestkami, siemieniem lnianym, mąką i majerankiem, a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Grzyby podsmażyć na maśle z cebulą, czosnkiem, koperkiem i skropić białym winem.

3. Comber z królika pokroić w plastry, ułożyć na plackach ziemniaczanych z grzybami leśnymi,. Przed podaniem danie udekorować wiśniami w alkoholu oraz świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 09.02.2012 13:08
wykwint/e
artur7 26.12.2011 15:36
ciekawy
ajres 19.11.2011 09:10
wysmienite
artur7 06.10.2011 09:51
wykwintne
Justyna Jussstiii 14.09.2011 10:14
smakowite polecam
agnieszka214 17.08.2011 05:22
wykwintne
Ewa/kalapurtka 29.07.2011 17:16
pyszne
kriso 27.07.2011 18:44
ciekawy przepis
agnieszka214 28.06.2011 17:34
wykwintne
marcia71 05.06.2011 14:57
i za bardzo skomplikowane
wiola28a 14.04.2011 21:16
pycha
jasiek 10.04.2011 19:51
ciekawe
marcia71 21.03.2011 11:49
nie przypadło mi do gustu
gosia561 12.03.2011 09:29
trochę dziwny zestaw
Norgiusz 07.03.2011 06:08
pyszne
marcia71 04.03.2011 17:15
trudne
basia70 01.03.2011 19:48
ciekawy przepis
Adamorek 17.02.2011 12:59
eleganckie
nikusonka 10.02.2011 21:00
pyszności
AgaS10 10.01.2011 19:15
Nazwa niesamowita:)
kielcok1 02.12.2010 18:51
tak wykwintnie rzadko jadam
patusia 29.11.2010 01:23
Jak ja dawno królika nie jadłam.
Gonia555 26.11.2010 16:59
Królewskie danie...
Barbara55 17.06.2010 19:39
exclusiv

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak