Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki z kapustą na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
kapusta 1,5 kg
cebula 40 dkg
ocet 3/4 szk
cukier 1,1/2 szk
woda 1 litr
sól 2 łyż
ziele angielskie 2=3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
pieprz 1/2ok łyżezcki

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki z kapustą na zimę

Wodę zagotować z przyprawami i octem wrzucić cebulę pokrojoną i ponownie zagotować następnie tym zaparzyć kapustę. buraki oczyścić ugotować obrać ze skórki zetrzeć i dodać do kapusty.Wymieszać i nakładać do słoików.Słoiki gotować 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak