Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w curry prosto z bombaju

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 8 sztuk
curry 3 łyżki
cebule 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
olej 3 łyżki
rosół drobiowy 3/4 l
ryż 25 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
imbir świeży 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w curry prosto z bombaju

Udka natrzeć curry i odstawić na 1 godzinę do chłodnego miejsca. Cebulę, czosnek, imbir obrać, pokroić w drobną kostkę i dusić na rozgrzanym oleju. Wszystkie składniki odsunąć na środek, a wokół ułożyć udka i mocno obsmażyć. Po zdjęciu udek z patelni, wlać rosół, dokładnie wymieszać i zagotować. Wsypać ryż, przykryć i całość gotować na małym ogniu. Dymkę obrać i pokroić w krążki, razem z udkami wrzucić do ryżu. Całość gotować około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak