Sposób przygotowania

margarynę rozpuścić połączyć z mlekiem jajkiem drożdże i cukrem i dokładnie wymieszać i dodać do mąki
odstawić na ok30-60min następnie zagnieść ponownie podzielić na 2 części i każdą na trzy i zapleść warkocz jak na chałkę wychodzą 2 szt piec w rozgrzanym piekarniku w tem. 200stopni blachę wystarczy oprószyć mąką

ciasto w zależności od dodanej ilości cukru może być wykorzystane na rogaliki bułki pizzę itp

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Takie śniadanko.... Mmmm Pychota!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    A do tego tylko prawdziwe masło....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona40

    ta chałka doskonale smakuje po podgrzaniu w mikrofalówce np.z dżemikiem tak je ją mój mąż zjada całą prawie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !