Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

Pierś z kurczaka można dzień wcześniej zamarynować (oliwa + ulubione zioła) ew podsmażyć podczas gotowania makaronu;
Pierś kroimy na mniejsze kawałki oprószamy ulubionymi ziołami (imbir, papryka, świeżo mielony pieprz, czosnek, zioła prowansalskie, bazylia etc) i smażymy saute na patelni (patelni grillowej).

Do rondelka wlewamy śmietanę i dodajemy pesto, mieszamy (podgrzewamy na małym ogniu).
Dorzucamy makaron i usmażoną pierś.
Mieszamy dokładnie (makaron i mięso powinny być dobrze obtoczone w sosie).

Wykładamy na talerze, posypujemy świeżo mielonym pieprzem/solą czosnkową i dekorujemy listkiem świeżej bazylii.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prezentuje się wyśmienicie:)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    proponuję zmienić nazwę przepisu na penne, bo peNe to w jęz. włoskim męska część ciała ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    ha ha zjadłam literkę ;) dziękuję za info ale już się nie da zmienić. Trudno, będzie lepiej smakowało ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !