Sposób przygotowania

Liście kapusty blanszować ww wrzątku 1-2 minuty, ostudzić i wysuszyć. Krewetki posypać 1 łyżeczką przyprawy z cytryną i koperkiem, 1 łyżeczką kurkumy i 1 łyżeczką oliwy, wymieszać pozostawić na chwilkę by krewetki przeszły przyprawami, a następnie usmażyć je na patelni. Liście kapusty rozłożyć na folii spożywczej, w kształcie kwadratu, tak by zachodziły na siebie, na nich ułożyć połowę ugotowanego ryżu, na którym zrobić pasek z keczupu, przykryć pozostałym ryżem, dobrze go dociskając.Rozłożyć przez środek pasek z krewetek, zrobić 3 paski z keczupu. Dokładnie zwinąć pomagając sobie folią, końcówki folii okręcić i wstawić roladkę do lodówki na około godzinę. Wyjąć roladkę, ściągnąć delikatnie folię i pokroić w krążki ostrym nożem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Moja mama na każdą imprezę robi podobne, bo je uwielbiamy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !