Sposób przygotowania

Żeberka umyć, pokroić, oprószyć solą i mąką. Cebulę obrać, dwie pokroić w piórka, pozostałe dwie z ćwiartki.
2 lyżki tłuszczu rozgrzać w rondlu, włożyć żeberka, zrumienić. Dodać kminek i cebulę pokrojoną w piórka, smażyć 2-3 minuty, podlać 1/2 szklanki wody, dodać kostkę bulionową. Dusić do miękkości pod przykryciem ok. 30 min.
Resztę tłuszczu rozgrzać na patelni, wlozyć ćwiartki cebuli, zruminić. Cebulę i piwo dodać do żeberek, dusić kolejne 10 minut. Mąkę rozprowadzić 2 łyżkami sosu z duszenia, dodać do całości, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z ziemniakami i kapustą kiszoną lub słodką zasmażaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !